Знаете ли, че мащерката (Thymus vulgaris) е една от най-здравословните билки в света? Разбира се, всички я познаваме от вкусните и ароматни ястия, но знаем ли, че може да е много полезна за кожата? От векове мащерката е ключова билка не само в кухнята, но и в грижата за кожата. Въпреки че смятаме, че мащерката всъщност не получава вниманието, което заслужава, в днешно време!

Мащерката е богата на витамин С, а също е и добър източник на витамин А. Освен това в мащерката могат да се открият витамин К, Витамин Е и фолиева киселина. Листата от мащерка също са богат източник на минерали като калий, желязо, калций, манган, магнезий и селен. Само 100 грама мащерка Ви дават 266% витамин С, 158% витамин А и 218% желязо от дневната Ви препоръчителна доза. Това, разбира се, е, ако я ядете!

Харесва ни да използваме мащерка в продуктите ни за грижа за кожата, защото искаме кожата Ви да се възползва и от всички тези витамини и минерали. Мащерката е станала известна с това, че би била много полезна в продуктите за грижа за кожата. Ето защо сме я добавили в нашия Topida Интимен Спрей.