Menu
Your Cart

Блог - кожни проблеми RSS Feed

07 Dec Често срещани кожни проблеми – Част 1
p.arabadjieva 0 156
Розацея, акне, херпес зостер или обриви, предизвикани от Covid-19: всички заболявания на кожата при възрастните на едно място.Кои са най-често срещаните проблеми по кожата?Кожата Ви сърби, подува се или се обривате? Бенки, псориазис, копривна треска, екзема и наскоро свързани с Covid-19 коронавирусн..
07 Dec Често срещани кожни проблеми – Част 2
p.arabadjieva 0 94
В "Често срещаникожни проблеми – Част 1" Ви запознахме с някои от най-често срещаните кожни заболявания. Разказахме Ви какво ги предизвиква и как да се справите с тях. Във втората част на статията ще Ви срещнем с други често срещани кожни проблеми, където ще разгледаме кожните реакции при висока тем..
18 Nov Екзема и емоционално здраве - какво ги свързва?
p.arabadjieva 0 102
От червения си вид, подобен на обрив, до безмилостния сърбеж и безсънните нощи, животът с екзема може да бъде направо предизвикателен за нашето емоционално благополучие. Тревожността и стресът са често срещани причини, които карат екземата да се разпали, което впоследствие създава повече тревожност ..
18 Nov Етерични масла - как да изберем подходящите?
p.arabadjieva 0 106
Какво представляват етеричните масла?Етеричните масла са летливите есенции на растенията, които създават уникални аромати. Те могат да бъдат извлечени от цветята, кората, стъблото, листата, корените и понякога от плодовете на всяко растение. Без значение от източника, тези масла са сложни смеси, чес..
30 Oct Зеолит - предимства за здравето
p.arabadjieva 0 40
Зеолитите са популярна група минерали за колекционерите и важна група минерали за промишлените цели. Те съчетават рядкост, красота, сложност и имат уникални кристални свойства. Обикновено се образуват в кухините (или везикулите) на вулканични скали, зеолитите са резултат от много нисък метаморфизъм...
09 Oct Какво представлява сухата кожа?
p.arabadjieva 0 75
Суха кожа е, когато кожата Ви изсъхне поради не добра хидратация. Обикновено състоянието не е сериозно, но може да е дразнещо и да изпитвате дискомфорт и сърбеж.  Причините за сухота на кожата са много - от температурата навън и влажността на въздуха до редица други фактори, които ще разгледаме в та..
27 Aug Какви растителни масла да използваме при дерматит?
p.arabadjieva 0 117
С напредването на медицината все повече хора се опитват да избягат от традиционните методи на лечение и да подберат натурални такива, които да им помогнат в борбата с кожните неразположения. Такъв може да бъде изборът на етеричните и естествени растителни масла, които са високо концентрирани екстрак..
20 Aug Какво е розацея?
p.arabadjieva 0 167
Розацеята е хронично кожно състояние, което се проявява при много хора по целия свят. Причините, които провокират розацеята, все още не са известни. Многогодишни проучвания и изследвания са помогнали на специалистите да установят редица начини, по които да контролират дискомфорта, който създава това..
31 Jul Кожни проблеми и депресия
p.arabadjieva 0 186
Понякога справянето с проблемите на кожата може да бъде предизвикателство, а справянето с комбинацията от кожни неразположения и депресия може да сломи и най-положително настроения човек.Проблемите с кожата, както и депресията, могат да накарат хората да се чувстват тъжни, тревожни, раздразнителни и..
21 Jul Какво представлява псориазис на скалпа?
p.arabadjieva 0 567
Псориазисът на скалпа е често срещано медицинско състояние, което води до натрупване на допълнителни клетки по повърхността на кожата на главата. Това може да доведе до подути, червеникаво-сребристи петна по скалпа, лицето и шията. Тези кожни петна често са сухи, сърбящи и болезнени.Псориазисът на с..
02 Jul Какво представлява акнето?
p.arabadjieva 0 1224
Акнето е нарушение, което засяга кожните мастни жлези и космените фоликули. Малките дупки в кожата (порите) се свързват с мастните жлези под кожата. Тези жлези правят мазна субстанция, наречена себум. Порите се свързват с жлезите чрез канал, наречен фоликул. Вътре във фоликулите мазнината пренася мъ..
02 Jul Кожни проблеми и акне
p.arabadjieva 0 173
Повечето хора развиват до известна степен акне - най-често срещаното състояние на кожата, засягащо предимно тийнейджърите, подложени на хормонални промени.Акнето може да бъде леко (малко, по няколко пъпки), умерено (възпалителни папули) или тежко (възли и кисти). Третирането зависи от тежестта на съ..
Показани 1 от 12 | 12 (1 Страници)
Tози сайт използва бисквитки.