Това е онова време на годината, в което всички сме заети да се приготвяме за училище, но за младите тийнейджъри, които се борят с акнето, това може да бъде един от най-трудните моменти в живота им. Много фактори, като стрес, натиск, повишени отговорности или активност, могат да бъдат отключващи причинители на акне. Освен това, заради стреса и напрежението около училището, тийнейджърите обръщат все по-малко внимание на ежедневни режими, като например рутинната им грижа за кожата и това може да има негативно влияние върху кожата.

Това е една от причините да създадем Antiac серията. Достъпен, практичен, но преди всичко ефективен начин за натурално лечение на акне без дискомфорт или увреждане на кожата, които могат да причинят тежките химикали и лазери. Продуктите Antiac на Salcura  позволяват на нашите клиенти да се радват на красива и здрава кожа и да преодоляват проблемите със самочувствието.

Имаме няколко страхотни съвета за Вас: 

Не пропусквайте ежедневна грижа за кожата.

Това е може би най-важното нещо, когато страдате от акне или склонна към акне кожа. Рутинната ви грижа за кожата изобщо не трябва да бъде дълга или сложна, просто отделете известно време, сутрин, докато се приготвяте или дори вечер, когато се приготвяте за лягане. Просто си изберете по кое време на деня е най-удобно за вас и се грижете за кожата си всеки ден, без да пропускате. Освен това е полезно да измиете кожата си след упражнения или излагане на топлина, което води до изпотяване. Това е чудесен начин да поддържате кожата си през целия ден.

Планирайте по-здравословна диета.

Храната е другата причина за появата на акне. Както това, което ядете, така и това, което не ядете, може да ви помогне да поддържате акнето си под контрол. Храни, за които се говори, че са свързани с акне, са известни като храни с високо съдържание на гликемия. Тези храни, както и високо преработените храни, се разграждат лесно в червата и повишават нивата на кръвната захар. Казват, че скокът в нивата на кръвната захар е спусък за акнето, тъй като ефектът кара кожата да произвежда повече себум и запушва порите, увеличавайки риска от поява на акне.

Вместо да разчитате на бързата храна, планирайте храненията напред, които са богати на протеини и фибри с много здравословни мазнини и се опитайте да избегнете прекомерните въглехидрати, които ще повишат нивата на кръвната захар. Отделете време за пазаруване и предварително приготвяне на храна. Разбира се това не означава, че повече никога няма да опитате лакомствата, които ви предлагат. Просто не ги приемайте за основно и ежедневно хранене. 

Не забравяйте да спите добре.

Не подценявайте качествения и здравословен сън, защото той позволява на ума и тялото ви да си почиват и подмладяват, а това е много важно. По време на сън позволяваме на тялото ни да се лекува, растежът на клетките се ускорява и телата ни получават останалото, което им е необходимо за поддържане на здравето. Не е изненада, че сънят ни е важен по много причини, включително здравето на кожата ни, тъй като умората стресира тялото, а именно това искаме да избегнем. Хормонът на стреса може да допринесе много за възпалението в кожата, което води до пробиви и изблици. Уверете се, че получавате добри 6-10 часа сън всяка вечер, за да поддържате здрава кожа и да позволите на тялото ви да функционира на първостепенно и най-оптимално ниво.

Управлявайте стреса

Не само връщането в училище може да бъде стресиращо, но и като цяло учебната година може да бъде доста изтощителна - рутината, предстоящите задачи или дори изпитите в края на годината. В един момент ще откриете, че всичко това е голямо предизвикателство за вашата кожа. Опитайте се да намалите стреса на всяка цена, като планирате предварително графика си, така че не е нужно да се притеснявате за натрупването на задачи в последния момент и не забравяйте да отделите достатъчно време в графика си да се погрижите за себе си, така че кожата може да има възможност да се възтановява и почива. 

И накрая, имаме няколко препоръки:

  • Бъдете търпеливи - дайте на всеки продукт достатъчно време за действие, така че да виждате резултати. Препоръчваме да използвате нашата серия продукти Antiac в продължение на 6 седмици, преди да видите резултати или максимален ефект.
  • Бъдете ангажирани - Следвайте препоръчаната употреба за всеки продукт, за да може да постигнете максимални резултати. Избягвайте спирането и започването на употребата на продукти, тъй като кожата ви се променя и се опитвайте  да бъдете редовни, тъй като използването им веднъж или два пъти няма да позволи на продукта да покаже пълния си потенциал.
  • Следвайте инструкциите - Неправилното използване на продукта няма да покаже ефективност. 
  • Не прекалявайте - също толкова лошо е да използвате твърде много продукти, както и да използвате твърде малко. Винаги следвайте указанията, посочени на опаковката.

Повечето тийнейджъри в даден момент имат или изпитват страдания с акне или склонна към акне кожа. Не сте сами, а и ние сме тук, за да помогнем!