алое вера


Не само да носите на тялото си, но още по-добре да го носите на тялото си.


Какво е Алое Вера?


Алое вера (Aloe barbadensis miller) идва от семейството на лилиите и е най-известен със своите лечебни свойства. През последните години Алое Вера придоби огромна популярност благодарение на здравето, грижата за кожата, красотата и лечебните свойства.


Какво има в Алое Вера?


Растението се състои от три слоя:


1) вътрешен прозрачен гел, който се състои от 9% вода, а останалите части се състоят от аминокиселини, глюкоманнанов, стероли, липиди и витамини.


2) средният слой е изработен от латекс, съдържащ гликозиди и антрахинони.


3) и накрая, външният слой се състои от 15-20 клетки, известни като кора. Той работи за защита на вътрешните слоеве на листа, но също така синтезира протеини и въглехидрати.


Други жизненоважни компоненти, идентифицирани в


Алое вера включва:


Витаминен комплекс

Фермент

Минерали

Сахара

Антрахинони

Киселина

Хормон

 


Имунната система и кожата


Алое вера има много ползи, включително здраве, грижа за кожата и красота, всички от които могат да бъдат свързани по някакъв начин. Може да не мислите за това, но кожата ви може да е първият знак, че имунната ви система се бори.


Кожата ви е първата бариера на тялото ви срещу микробите. Начинът, по който изглежда и се чувства, е отражение на това колко добре работи имунната ви система. Когато имунната система отслабва, тя понякога може да предизвика реакция, която може да окаже отрицателно въздействие върху кожата, и вие можете да станете по-уязвими към свръхчувствителност, възпаление, алергична екзема и номера за контакт дерматиту, за да назовем само няколко.


Когато имунната ви система е изложена на риск, е по-трудно да защитите кожата си от вредни бактерии и инфекции. Някои хора смятат, че е по-вероятно да излязат през този период. Също така, страдащите от екзема и хората с склонна към акне кожа ще открият, че са по-податливи на възпаления по това време.


Ползи от алое вера


Научно доказано е, че алое вера стимулира имунната система и убива инфекциите. Латексът помага за възстановяване на имунитета. Това е така, защото алое Вера съдържа 20 различни вида аминокиселини и ензими. Освен това съдържа минерали като желязо, цинк, калий, натрий, хром и др. Алое вера също съдържа витамини като А, В1, В2, В6, С и е.


Аминокиселините помагат да се убият бактериите, а антиоксидантите защитават имунната система. Алое вера също умело изгражда имунната система леко, без да причинява алергични реакции или странични ефекти (освен ако не е известна специфична алергия към Алое Вера – въпреки че това е рядко).


Естествените лечебни свойства на алое Вера са известни като естествено успокояващи кожни раздразнения, включително акне, екзема и псориазис, за да назовем само няколко. Сокът от алое вера, намиращ се в латекса на растението, съдържа витамини и минерали, които могат да помогнат за охлаждане, овлажняване и облекчаване на дразненето на кожата.


Често наричан "чудодейно растение", алое Вера може да се използва и за редица различни цели, включително:


Анти-стареене грижа за кожата

Тен

Акне

Овлажнител

Подпомагане на храносмилането

Укрепване на имунната система

Намаляване на холестерола

Ускоряване на изцелението на червата

 


Естествени продукти, съдържащи алое вера


Вие сте един от многото страдащи от кожни заболявания, като екзема, псориазис, дерматит, суха и чувствителна кожа, сърбеж по кожата и други кожни алергии?


В Salcura използваме клинично доказани естествени съставки в комбинация с най-добрите и меки синтетични компоненти, което води до висококачествени бионаучни формулировки.


Нашите продукти са идеални за тези, които са склонни към раздразнена кожа.


Вижте нашите продукти, съдържащи алое вера


Спрей течност Antiac Activ: https://salcuraskincare.com/product/antiac-activ-liquid-spray-100ml/


Antiac Актив гел серум: https://salcuraskincare.com/product/antiac-activ-gel-serum/


Antiac ежедневно измиване на лицето: https://salcuraskincare.com/product/antiac-daily-face-wash/


Антиак дневни кърпички за лице: https://salcuraskincare.com/product/antiac-daily-face-wipes/


Bioskin DermaSerum: https://salcuraskincare.com/product/bioskin-dermaserum/?location=Putney%20Methodist%20Church%20(Stop%20S),%20London%20SW15%206SN,%20UK&radius=25


Bioskin Dermasprey интензивен: https://salcuraskincare.com/product/bioskin-dermaspray-intensive/


Биоскин измиване на тялото: https://salcuraskincare.com/product/bioskin-body-wash/