Маслото от манука (Leptospermum scoparium branch/leaf oil) се използва от векове от новозеландските маори заради неговите антимикробни и антибактериални свойства. Тази чудесна съставка се използва за ограничаване дразненето на кожата и спомага за елиминиране на бактериите и възпалението.

Маслото от манука (Leptospermum scoparium branch/leaf oil) е изключително ценен етеричен маслен продукт, който се добива от манука дървото, характерно за Нова Зеландия и Австралия. Това масло със своите антимикробни и антибактериални свойства е известно и използвано от столетия от новозеландските маори за грижа за кожата и здравето. Ето повече информация за неговите полезни свойства:

  1. Антимикробно и антибактериално действие: Маслото от манука съдържа много силни природни антимикробни съединения, особено метилглиоксал и леукоспермин. Тези съставки могат да борят с различни видове бактерии и микроорганизми. Това го прави изключително полезно при лечението на кожни инфекции и проблеми.

  2. Антиинфламаторно действие: Маслото от манука също има антиинфламаторни свойства, които могат да помогнат при смекчаване на възпалителния процес в кожата. Това може да бъде полезно при облекчаването на дразнене и зачервяване на кожата.

  3. Подпомага грижата за проблемна кожа: Благодарение на своите антимикробни и антибактериални свойства, маслото от манука се използва успешно при грижата за проблемна кожа, включително кожа, склонна към акне.

  4. Подпомага заздравяването на счупени и наранени участъци на кожата: Маслото от манука може да помогне за бързото заздравяване на наранени или счупени участъци на кожата, като стимулира процеса на заздравяване и регенерация.

Тази ценна съставка се използва в козметични продукти и медицинска грижа за кожата, за да се съчетаят предимствата й за здравето на кожата.