Бихте ли си направили масаж със змии в Израел? Какво ще кажете за нанасяне на птичи изпражнения на лицето си, както правят в Япония? Точно като изучаването на историята на нашите продукти за грижа за кожата, има нещо доста завладяващо в откриването на всички ритуали за разкрасяване, които ни изглеждат толкова чужди, но са основни за здрава кожа в други култури. Някои с толкова ефективни резултати, че спа центровете и салоните за красота започнаха да ги приемат и популяризират. Запознайте се с тайните за красота, съставките за грижа за кожата и други козметични ритуали от цял свят по-долу.

Перлен прах в Китай

Съставка, толкова полезна, че дори китайските кралски особи го използват, перленият прах е богат на калций и аминокиселини и е известно, че насърчава производството на колаген и лекува акне. Използването му датира чак до 320 г. сл. Хр. и обикновено се смесва с кремове за грижа за кожата.

Изпражнения от славеи в Япония

Uguisu no fun, преведено като изпражнения на славей на японски, е въведено за първи път от корейците, но е прието от Япония през периода Хейан. Гейшите са използвали тези птичи изпражнения - да, правилно сте прочели - за ексфолиране, лечение на хиперпигментация и озаряване на тена им. Използват се и до днес.

Зехтин в Италия

Има нещо доста завладяващо в откриването на всички ритуали за разкрасяване, които ни изглеждат толкова чужди, но са основни за здрава кожа в други култури.Не само за тестени изделия: Зехтинът също е основен продукт в Италия заради своите овлажняващи свойства. Италианците използват зехтина за цялото си тяло за гладка, еластична кожа. Науката подкрепя и това. Зехтинът е богат на витамин Е, за който е доказано, че укрепва бариерата за влага на кожата и омекотява сухия тен. Можете дори да го използвате вместо балсам за устни, за да лекувате сухи, напукани устни.

Прах Танака в Мианмар

Разходете се из Мианмар и има голям шанс да забележите бирмански жени с този бял прах по лицата си. Прахът Thanaka се смесва във вода, за да се създаде паста, която не само осигурява защита от слънцето, но също така се смята, че помага за лечение на акне и овлажняване на кожата.

Бирени бани в Германия

Кой има нужда от бар, когато вместо това можете да се къпете в бира? В германските спа центрове бирените бани са тенденция напоследък. Самият ритуал е отпускащ, но изненадващо полезен: Дрождите, открити в бирата, имат антиоксидантни свойства, успокояват възпалението и коригират уврежданията.

Кокосово масло в Индия

Много от нас използват кокосово масло за готвене, но е известно, че индийците го включват и в рутината си за разкрасяване. Кокосовото масло се използва за омазняване на косата. То също е любимо сред индийските майки, които използват овлажняващите му свойства, за да омекотят кожата на бебето си. 

Веник масаж в Русия

Баня, подобна на сауна в Русия. Баните в Русия са обща зона за къпане. Всъщност руснаците понякога се срещат там, за да правят бизнес. Ритуалът за къпане може да включва носене на вълнена шапка, за да се предпазите от топлината, и получаване на веник масаж, при който Ви удрят леко с дъбови клони, за да се възстанови кожата и да се предотврати преждевременното стареене.

Черно рициново масло в Хаити

Lwil maskriti, или черно рициново масло, е вековна съставка, използвана както заради своите лечебни свойства, така и за красота. Богато на витамин Е и мастни киселини, маслото се използва за борба с инфекциите на скалпа, засилване на растежа на косата и борба с акнето.

Слуз от охлюв в Южна Корея

Вярвате или не, секретите от охлюви са били използвани от много страни, включително Чили и Италия. Южнокорейците използват слуз от охлюв за овлажняване, изглаждане на бръчките и успокояване на чувствителната кожа.

Слива Какаду в Австралия

Този жълтеникав плод е роден в Outback и е богат на витамин С. Подобно на много други продукти от витамин С сливи какаду предлагат многобройни ползи за кожата, включително озаряване на кожата и осигуряване на антиоксидантна защита.

Змийски масажи в Израел

За разлика от другите ритуали за красота, масажите със змии са сравнително нови и нямат точно история. Те са започнати от Ада Барак, собственик на змийски спа център в Израел, който смята, че плъзгащите движения на змиите са изключително релаксиращи, когато се използват при масаж. Въпреки че ползите за красотата не са доказани, много хора са пътували, за да преживеят сами ритуала.

Масло от монои в Таити

Полинезийците са използвали масло от монои от векове за всичко - от благословение на бебета до възстановяване на кожата. Това масло се създава чрез вливане на таитянска гардения (цветни венчелистчета) в кокосово масло, след което се нанася върху косата, скалпа и кожата, за да се намали накъсването, да се подобри акнето и др.

Темаскал церемония в Мексико

Тази 2+ часова церемония включва седене в хижа за изпотяване, докато се води от temazcalero. Temazcals първоначално са били използвани като почистващ ритуал преди заминаването на война, но днес се използват най-вече заради техните умствени, духовни и физически ползи (като например намаляване на нивата на кортизол, за да се премахне стреса от тялото и кожата и облекчаване на болки в ставите).

Масло от шеа в Африка

Използването на масло от шеа датира от Клеопатра, която използва популярната в момента съставка за красота за грижа за кожата и косата. Известно е, че маслото от шеа намалява появата на стрии, намалява признаците на стареене, премахва раните след бръснене и др.