Тъй като времето става по-топло, и няма по-добро чувство от това да си прекарваме времето навън. За някои, това е огромен проблем, когато става дума за алергии. Повече от 10 милиона хора страдат от поленова алергия.

Какво е алергия към цветен прашец?

Когато растенията цъфтят през пролетта, те произвеждат прашец. Поленът е причина за появата на алергии и е най-често срещаната причина за сезонни алергии. Когато става въпрос за цветен прашец, за съжаление няма какво да направите и трудно можете да го избягвате, тъй като поленът е много фин прах, произведен от дървета, цветя, билки и плевели. Въпреки това, можете да сведете до минимум негативите, до които води.

Симптоми на алергия към полени:

  • Хрема
  • Кихане
  • Сърбеж в носа, очите, ушите и устата
  • Назална конгестия (назална конгестия)
  • Червени и сълзящи очи
  • Подуване около очите

Ето нашите най-добри съвети за оцеляване тази пролет с алергии:

Проверете местната си прогноза за броя на полените-препоръчително е да останете на закрито в дните с висок брой полени и пиковите часове на прашеца, които обикновено са между 5 и 10 часа. Сухите, топли и ветровити дни са най-лошите за поленовите алергии, но влажните дни са най-добрите дни, за да излязат, тъй като влагата държи прашеца на земята.

Дръжте прашеца далеч от навлизане в дома си-дръжте прозорците затворени и използвайте климатик.

Променяйте дрехите си често – трябва да промените дрехите си веднага щом влезете, за да избегнете разпространението на прашец около дома си.

Лечение-по отношение на алергичните лекарства, най-добре е да започнете да приемате лекарства преди появата на алергични симптоми.

Избягвайте контакт с цветен прашец-когато сте навън, носете маска или слънчеви очила, за да избегнете контакт с цветен прашец.

Опитайте се да запазите прашеца, който срещате, до минимум-измийте косата си преди лягане, така че прашецът да не се разпространява, редовно измивайте чаршафите веднъж седмично, за да премахнете прашеца.

Не позволявайте на домашни любимци на леглото или в спалнята си.

Не трябва да се страхувате от този алергичен сезон. Не забравяйте да решите вашите алергии, така че можете да извлечете максимума от това прекрасно време на годината и да се насладите на този сезон.