Маслото от ядката на арган (Argania Spinosa Kernel Oil) се извлича от аргановото дърво, най-често се среща в Мароко и традиционно се използва за помощ при кожни заболявания. То е естествен овлажнител поради високото си съдържание на омега мастни киселини и съдържа витамин Е, известен с това, че охлажда и успокоява кожата.

Маслото от ядката на арган (Argania Spinosa Kernel Oil) се извлича от аргановото дърво, което най-често се среща в Мароко. Това масло е традиционно известно със своите ценни свойства за грижа за кожата и се използва в продукти за кожна грижа.

Една от ключовите характеристики на маслото от арган е високото му съдържание на омега мастни киселини, които са изключително благоприятни за кожата. Тези мастни киселини помагат за овлажняване на кожата, поддържане на нейната еластичност и текстура, както и за подпомагане на обновяването на клетките.

Освен това, маслото от арган съдържа витамин Е, който е известен със своите охлаждащи и успокояващи свойства за кожата. Този състав го прави идеален за хора с чувствителна или раздразнена кожа и се използва традиционно за помощ при кожни заболявания.

Маслото от ядката на арган е популярен състав в много продукти за грижа за кожата и косата и предоставя натурална и ефективна грижа за кожата ви.