Розовата вода (Rosa damascena water) се дестилира от листенцата на розата и е добре известна с нежния си аромат. Тя е чудесно охлаждащо и успокояващо средство за кожата, а също така има почистващи и тонизиращи свойства.

Розовата вода (Rosa damascena water) е ценен продукт, добиван чрез дестилиране на листенцата на роза Дамасцена – растение, обградено с векове история и култура. С неустоимия си аромат, розовата вода не само дарява сетивата, но и предлага богат набор от ползи за кожата.

Освен великолепния си аромат, розовата вода е известна със своите охлаждащи и успокояващи качества. Тя е идеален избор за раздразнена, червена или чувствителна кожа, като действа веднага за облекчаване на дискомфорта. Свойствата на розовата вода са така разнообразни, че тя може да се използва като почистващ и тонизиращ агент. Тя ефективно премахва замърсявания и остатъци от грим, като същевременно поддържа нормалния pH баланс на кожата.

Една от особеностите на розовата вода е, че тя съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата срещу свободните радикали и предотвратяват преждевременното стареене на кожата. Това я прави не само подходяща за ежедневна употреба, но и чудесна добавка към антивъзрастовата грижа за кожата.