Маслото от Тамян (Boswellia carteri gum extract) се добива от смолата на дървото Olibanum. Маслото се използва заради своите противовъзпалителни свойства, а освен това има свойството да насърчава регенерацията на здрави кожни клетки. То е перфектно за насърчаване на здравето на скалпа и облекчава неприятните симптоми на пърхот.

Маслото от Тамян, известно също като Boswellia carteri gum extract, е ценен продукт, добиван от смолата на дървото Olibanum, което расте в някои региони на света. Тази природна смола се използва с успех в грижата за кожата и скалпа поради редица благоприятни свойства.

Едно от най-известните свойства на маслото от Тамян е неговата способност да бори срещу възпаленията. То има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат при сърбеж, обриви и различни кожни раздразнения на скалпа. Това е особено важно, когато става въпрос за проблеми като пърхот и суха кожа на главата.

Освен това, маслото от Тамян се отличава със свойството да стимулира регенерацията на здрави кожни клетки. Този процес на възстановяване е от съществено значение за поддържането на здрав скалп и коса. Природата насърчава растежа на нови клетки и помага за поддържането на оптималната среда за здравия скалп.

Маслото от Тамян е перфектното средство за поддържане на здравето на скалпа и облекчаване на неприятните симптоми на пърхот. Съчетавайки противовъзпалителните си свойства и способността да насърчава регенерацията на кожни клетки, този природен продукт предоставя ефективна грижа за вашата коса и скалп.