Всички знаем, че пътуването към любовта към себе си може да бъде каменист път, особено през летните месеци. Кожни състояния като екзема, псориазис или акне могат да накарат някои хора да се чувстват неудобно относно външния вид на кожата си или да се притесняват да се обличат според времето. И така, представяме Ви някои съвети, които са толкова важни за запомняне!

Не сте сами!

В този съвременен свят на социалните медии, където хората искат да представят само най-добрите изяви и най-добрите версии на себе си, може да бъде толкова лесно да се почувствате като единствената, която се бори със стеснителността, особено по отношение на кожните проблеми

Ако се притеснявате от акне, не сте сами. 80% от хората ще борят с акне в даден момент от живота си, така че няма съмнение, че другите около Вас се чувстват по същия начин. Около 3,5 милиона консултации с общопрактикуващи лекари се провеждат всяка година специално за справяне с акнето само във Великобритания. Това са близо 10 хиляди всеки ден!

Кожни състояния като екзема, псориазис или акне могат да накарат някои хора да се чувстват неудобно относно външния вид на кожата си или да се притесняват да се обличат според времетоОсвен това, изчисленията сочат, че 15 милиона души във Великобритания страдат от екзема, 2,2% от населението - от псориазис и 1 от 10 души са засегнати от розацея! Много повече, отколкото бихте си помислили, нали? Освен това се изчислява, че до 50% от бременните жени получават мелазма И около 700 хиляди души във Великобритания страдат от витилиго. Всеки има някакви кожни проблеми!

Тъй като все повече се осъзнава грижата за кожата, в наши дни има много по-голям шанс хората да са запознати с това как изглежда кожата Ви, ако изобщо забележат!

Слънцето всъщност би могло да помогне (стига да се предпазите)

Чуваме много разговори за ползването на SPF ежедневно, за да се борим с вредните UV лъчи, но истината е, че малко излагане на слънце всъщност може да помогне на кожата Ви. Сега всеки е различен, така че това не се отнася за абсолютно всички, но за много хора слънцето може да направи много. 

Слънчевата светлина задейства синтеза на витамин D и увеличава циркулацията и изпотяването, което, когато се управлява добре, всъщност може да помогне за изхвърлянето на токсини и замърсявания от кожата и порите Ви, което прави кожата Ви да изглежда свежа и чиста, да не говорим за факта, че ще направи чудеса за Вашето самочувствие!

Имайте предвид обаче, че прекомерното излагане на слънце може да причини щети, така че не забравяйте да носите естествен SPF, който е подходящ за кожата Ви, когато сте навън и също се наслаждавайте на слънцето умерено.

Вдъхновете се!

Обичаме да виждаме реалната тенденция в социалните медии към позитивност на тялото, реалистичен образ на тялото и да показваме, че кожата на всички е красива! Имайки това предвид, потърсете Insta профили, които да разгледате, за да видите, че не сте сами!

Носете дрехи, които Ви карат да се чувствате комфортно и красиво

Носенето на хладни, меки, дишащи материи може не само да помогне на кожата Ви - може и да е невероятно за Вашето самочувствие. Няма причина да прикривате красивата си кожа, освен ако, разбира се, не искате - носете нещата, които Ви карат да се чувствате добре! Казват, че трябва да се обличате според тялото, което имате, и тялото Ви е красиво! Уверете се, че се гордеете с него!

Фокусирайте се върху психичното си здраве

Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но здравословното мислене е толкова огромен ключ към здравословния живот и прегръщането на великолепното Ви тяло. Насладете се на прекрасните неща, които този сезон може да предложи! Погрейте се на слънце, усетете топлината на лицето си, насладете се на страхотното небе, излезте с приятели, направете барбекю в градината и яжте храната и напитките, които харесвате. 

Стресът върху кожата Ви обикновено влошава нещата, затова се опитайте да не се притеснявате за това и си спомнете какъв прекрасен, вдъхновяващ, красив човек сте! Ако обаче имате ден, в който кожата Ви пламва и се чувствате потиснати, това също е добре! Дръжте главата си нагоре и прегръщайте всеки ден със сиянието, което всички останали виждат във Вас. Без значение на какъв етап от грижата за кожата сте в момента, Вие вече сте красива!