Menu
Your Cart

Блог - сърбеж RSS Feed

18 Nov Екзема и емоционално здраве - какво ги свързва?
p.arabadjieva 0 102
От червения си вид, подобен на обрив, до безмилостния сърбеж и безсънните нощи, животът с екзема може да бъде направо предизвикателен за нашето емоционално благополучие. Тревожността и стресът са често срещани причини, които карат екземата да се разпали, което впоследствие създава повече тревожност ..
15 Oct Екзема по време на бременност - как се разпространява и какво да правим?
p.arabadjieva 0 122
Много хора, които са диагностицирани с екзема, забелязват, че състоянието на кожата има тенденция да се влошава по време на бременност, вероятно благодарение на променящите се хормони и други промени, които се случват в тялото, докато бебето расте. Освен това, ако сте имали екзема в миналото, бремен..
01 Oct Интимно здраве – как да го постигнете?
p.arabadjieva 0 56
Интимното здраве е нещо, което засяга всяка жена. Може да се отнася до всяка гинекологична или сексуална промяна, варираща от естествени телесни процеси през нашия живот до това да контролирате промените, които се случват след преминаване на лъчева терапия.Много жени не говорят за своето интимно здр..
05 Aug Защо кожата Ви сърби?
p.arabadjieva 0 238
Когато кожата Ви сърби, не е задължително да е налице и обрив, можете да имате интензивно сърбяща кожа и да не виждате нищо на мястото.Ухапванията от комари, варицелата и растения като отровен бръшлян не са единствените причини за сърбеж по кожата. Какви са основните дразните, които могат да провоки..
31 Jul Какво е екзема?
p.arabadjieva 0 205
Екземата е термин за група състояния, които правят кожата Ви възпалена и/или раздразнена. Най-често срещаният тип е атопичен дерматит или атопична екзема. „Атопик“ се отнася до склонността на човек да получи алергични състояния като астма и сенна хрема.Екземата засяга около 10% до 20% от бебетата и ..
21 Jul Най-често срещаните митове за пърхота
p.arabadjieva 0 203
Намирането на бели люспи в косата е невероятно често срещан проблем, но много хора не осъзнават какво може да доведе до това състояние.Какво причинява появата на пърхот?Пърхотът е състояние, при което скалпът започва да сърби и да се лющи, оставяйки Ви с бели парченца в косата и възпален скалп. Леки..
03 Jul Какво е псориазис?
p.arabadjieva 0 519
В желанието си да се измъкнете от хватката на едно упорито и неприятно заболяване, сигурно и Вие сте опитвали абсолютно всичко!Хората, които страдат от псориазис, в една или повече форми, често са направили всичко, за да почувстват облекчение. Със сигурност и Вие сте опитвали салициловите шампоани, ..
23 Jun Какво представлява пърхотът?
i.atanasova 0 257
Природният микроб Malassezia Globosa се намира по скалпа на всеки човек. Преведено от английски - Malassezia е род гъбички. Маласезия се среща естествено върху кожните повърхности на много животни, включително и при хората. При случайни инфекции някои видове могат да причинят хипопигментация или хип..
23 Jun Какви са различните видове екзема?
i.atanasova 0 692
Екземата обикновено причинява възпаления, сърбеж и зачервяване на кожата на човек. Има няколко различни видове екзема, включително атопична екзема, контактен дерматит и дискоидна екзема (Нумуларна екзема).Екземата е често срещано състояние на кожата, което засяга над 30 милиона души само в Съединени..
03 Feb Екзема: причини, видове, симптоми и методи на лечение
i.atanasova 0 284
По статистика около 10% от населението на нашата планета страда от един или друг вид екзема. Представете си само, че на този проблем се падат от 30 до 40 процента от всички болести на кожата. Ще се опитаме да обясним какви са причините за тази болест и как да се борим с нея.Какво е екзема?Екземата е..
Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)
Tози сайт използва бисквитки.